Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V ubytovně pro dlužníky jsou holé místnosti s kamny a společným hygienickým zařízením

V ubytovně pro dlužníky jsou novinkou sprchy na žetony, které byly zvoleny jako řešení problému s velkou vzdušnou vlhkostí, když nájemníci ohřívají vodu na kamnech.

Na vytápění si lidé si kupují od správce uhlí po kbelíkách a topí v kamnech. Nájemníci si stěžují, že v místnostech plesniví zdi. Na oknech a dveřích se sráží voda. Důvodem je ohřívání vody na kamnech.
Proto byly v objektu zřízeny společné sprchy.
Novinkou jsou společné sprchy fungující na žetony, které se kupují od správce. Cena žetonu a dávka teplé vody bude teprve stanovena. Sprchy jsou vandalismu odolné, nejde z nich nic vyšroubovat.
Společné prostory se budou temperovat, ale zároveň odvětrávat, aby neplesnivěly zdi.
Původně plánované turecké záchody nebyly zrealizovány a nakonec nahrazeny běžnými WC mísami, protože oprava by byla drahá.

Zrekonstruovaná ubytovna v Mostě má dalších 55 míst pro největší dlužníky nájemného. Rekonstrukce ubytovny stála 4,7 miliónu korun. Město v ní uplatnilo zkušenosti, které s podobným způsobem bydlení získalo. Na chování i bezpečnost ubytovaných nepřetržitě dohlíží správci. Přítomnost správce zabrání devastaci a výrazně snížila částky na opravy.
Zvenku vypadají nově opravené budovy útulně a mile. Zevnitř už tak milé nejsou, ale 500 rodin v Chanově dluží městu 72 miliónů korun. Vystěhovávání prvních dlužníků a výrazné rozhýbání soudů vyděsilo nájemníky z problémové čtvrti, že se řada z nich rozhodla své dluhy splácet.

 
 
Reklama