Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Měřiče tepla a chladu KAMSTRUP

Již 22 let zajišťuje společnost UNITHERM, s.r.o. dodávky a veškerý ostatní servis ohledně měřičů tepla. Jednou z mnoha položek, které se udržely v našem prodejním sortimentu zejména pro svou spolehlivost a dlouholetou životnost, jsou měřiče tepla a chladu KAMSTRUP.

Kamstrup A/S je předním světovým výrobcem systémových řešení pro měření energií. Výrobní závod a hlavní administrativa se nacházejí v Dánsku a společnost Kamstrup je zastoupena v 50 zemích a těší se silnému mezinárodnímu postavení.

Měření tepla a chladu

Pro měření tepla nebo chladu byly měřiče vyvinuty na základě dlouholetých zkušeností a inovativním výzkumem v oblasti ultrazvukové technologie. Měřiče se skládají z kalkulátoru propojeného s průtokoměrem pomocí signálního kabelu a teplotních čidel.

Pro měření tepla a chladu ve všech systémech na bázi se používají následující měřiče:

MULTICAL® 402
MULTICAL® 402
MULTICAL® 402
MULTICAL® 402

MULTICAL® 402 je kompaktní ultrazvukový měřič energie, který zaznamenává přesnou spotřebu energie. Měřič je bezůdržbový a má dlouhou životnost, což zaručuje minimální provozní náklady. MULTICAL® 402 se používá pro měření tepla, chladu a kombinovaně tepla/chladu ve všech systémech na bázi vody s teplotami od 2 °C do 160 °C. Měřič energie byl vyvinut pro měření spotřeby energie v rodinných domech, výstavbě s více obytnými jednotkami, bytových družstvech, bytových domech a v lehkém průmyslu.

MULTICAL® 402 zahrnuje jednotky o rozsahu 0,6 až 15 m³/h.

MULTICAL® 602
MULTICAL® 602

MULTICAL® 602 je univerzální kalorimetr určený k zaznamenávání spotřeby tepelné energie a chladu. Lze jej používat v kombinaci s téměř libovolným typem impulzních průtokoměrů a se dvoužílovými nebo čtyřžílovými teplotními čidly.

Pokud je měřič používán s průtokoměry ULTRAFLOW společnosti Kamstrup A/S, tak nabízí řadu dalších pokročilých funkcí. Díky své přesnosti zaznamenává veškeré údaje o spotřebě po celou dobu své životnosti. Měřič je bezúdržbový s dlouholetou životností, čímž se velice významně snižují provozní náklady.

MULTICAL® 602 je určen k měření tepla, chladu a kombinovanému měření tepla a chladu ve všech systémech na bázi vody s rozmezím teplot 2 °C až 180 °C pro teplo a 2 °C až 50 °C pro chlad.

MULTICAL® 602 je možné používat s průtokoměry až do nominálního průtoku 3 000 m³/h.

MULTICAL® 801
MULTICAL® 801

MULTICAL® 801 je robustní kalkulátor s třídou krytí IP67 je MULTICAL® 801 dostatečně odolný a může se používat i v prašném a vlhkém prostředí. Velký výkon, široké rozmezí teplot, velké komunikační možnosti a několik programovatelných funkcí jej činí ideálním měřičem energií pro komerční a hlavně průmyslový segment.

MULTICAL® 801 se používá jak k měření tepla, tak k měření chladu, ve všech zařízeních založených na bázi vody s teplotami média od 2 °C do 180 °C a s rozsahem průtokoměrů od qp 0,6 m³/h až do 30 000 m³/h. Měřič se snadno instaluje, odečítá a ověřuje.

Průtokoměry ULTRAFLOW

ULTRAFLOW®
ULTRAFLOW®

ULTRAFLOW® jsou statické průtokoměry založené na principu ultrazvukového měření. Používají se především jako snímače průtoku pro měřiče energií jako je MULTICAL® 402, MULTICAL® 602 a MULTICAL® 801.

ULTRAFLOW® 54 byl navržen pro použití v zařízeních, kde se jako nosné médium používá voda.
ULTRAFLOW® 54 využívá ultrazvukovou měřicí techniku a mikroprocesorovou technologii. Všechny výpočetní a měřicí obvody jsou umístěny na samostatné elektronické desce, což poskytuje kompaktní a racionální konstrukci a taktéž výjimečně vysokou přesnost, a tím i spolehlivost.

Podrobnější informace, včetně datových listů k měřičům, naleznete na našich internetových stránkách www.unitherm.cz.


UNITHERM Group, a.s.
logo UNITHERM Group, a.s.

UNITHERM Group nabízí: Podporu projekční činnosti vytápění hal, návrh měřičů tepla Kamstrup. Prodej vybraného obchodního zboží pro energetiku a tepelnou techniku: Měřiče tepla Kamstrup, topné jednotky Nivolair, destratifikátory.