Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Špičková technologie pro větrání s rekuperací na veletrhu SHK Brno 2005

České zastoupení německé firmy Paul GmbH, výrobce bytových větracích jednotek s rekuperací, Instaplast Praha a. s. zve zájemce o tuto špičkovou technologii na svůj stánek č. 33 v hale F na veletrhu SHK Brno i na přednášku konanou v pátek 22.4.

Záleží Vám na řešeních, která zlepší obytné klima, hygienu prostředí a ještě uspoří provozní náklady na vytápění? Kontrolované větrání s rekuperací tepla je jedním z vhodných prostředků, jak těchto řešení dosáhnout.

Princip rekuperace tepla je jednoduchý - větrací vzduch odváděný z budovy předává teplo čerstvému vzduchu do budovy přiváděnému. Tato tepelná výměna probíhá ve výměníku rekuperační jednotky. Účinnost zařízení pak zjednodušeně vyjadřuje podíl množství tepla předaného přiváděnému vzduchu ku množství tepla ve vzduchu odváděném - před vstupem do výměníku jednotky.

Rekuperační jednotky Paul vynikají bezkonkurenční celoroční účinností zpětného zisku tepla nad 90 %, což znamená, že vždy minimálně 90 % tepla, které by bylo bez užitku odvedeno do vnějšího prostředí, zůstává v budově, a to při zachování potřebné hygienicky důležité výměny vzduchu.

Tato velmi vysoká účinnost je dosažena pomocí patentovaného protiproudého výměníku tepla se šachovnicovým uspořádáním vzduchových kanálků, které umožňuje mnohonásobné zvýšení jeho teplosměnné plochy a představuje při parametrech současného standardu nových staveb až 45 % úspory nákladů na vytápění.

Skvělé dílenské zpracování, důraz na inovaci, nízkou hlučnost a nízkou energetickou náročnost ventilátorů jsou vedle vynikající účinnosti těchto jednotek přednosti, které přinesly fy. Paul Warmerückgewinnung nejen řadu významných ocenění, ale především mnoho tisíc spokojených zákazníků po celé Evropě.

Vstup firmy Paul na český trh bude podpořen prezentací sortimentu na brněnském veletrhu SHK 2005 v hale F stánek č. 33 19.-23.4.2005.

Dne 22.4.2005 od 12.00 do 14.00 proběhne v administrativní budově výstaviště BVV, místnosti 103 přednáška fy. Paul, která blíže představí produkty, novinky a osvětlí princip patentovaného řešení protiproudého kanálového výměníku.

 
 
Reklama