Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Belgie je 39. zemí, kam směřuje produkce VIADRUSU

Firma VIADRUS, která je významným závodem bohumínské společnosti ŽDB, začala poprvé ve své historii dodávat výrobky do Belgie. Výrobkem směřujícím na nový trh jsou radiátory BOHEMIA.

V minulých dnech odeslala firma VIADRUS, která je významným závodem bohumínské společnosti ŽDB, první dodávku 500 kusů nových litinových radiátorů BOHEMIA. "Belgický odběratel je s těmito radiátory spokojen a je velmi pravděpodobné, že v příštích měsících si v Bohumíně objedná další zakázky. VIADRUS předpokládá, že by se v budoucích letech dodávky těchto radiátorů na belgický trh mohly výrazně zvýšit", sdělil mediální zástupce firmy Tomáš Želízko pro Haló noviny.

Nový typ litinových radiátorů s označením BOHEMIA uvedl bohumínský závod na trh loni. Tyto radiátory jsou opatřeny nožkami, které usnadňují instalaci pouhým ustanovením na podlahu. V minulém roce VIADRUS prodal téměř 1000 těchto speciálních radiátorů a již letos prodej navýší na více než dvojnásobek. Loni závod také začal s vývozem nového produktu na polský trh. Belgie je 39. zemí, kam směřuje produkce VIADRUSU. Závod kromě různých typů litinových radiátorů produkuje litinové stacionární kotle, zakázkové odlitky ze šedé litiny, oceli a neželezných kovů. Loni měl závod tržby za 1,2 miliardy korun, přičemž export se na nich podílel zhruba 64 procenty.

 
 
Reklama